• Jeugdhandbal

  Bij de F-jeugd speel je tijdens een toernooi op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal, maat 0. Je doet spellen en speelt wedstrijdjes. De spellen en oefeningen maken de wedstrijdjes extra leuk en zorgen ervoor dat je een goede handballer wordt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker kunt spelen met kinderen van jouw leeftijd.

  Bij de E-jeugd mag je op een groot veld spelen. Het doel wordt nog wel iets kleiner gemaakt met de doelverkleiner. De bal is nu hard, maat 0. Bij de E-jeugd leer je vooral hoe je vrij kunt lopen en hoe je de bal kunt veroveren. Je speelt met je hele team op je eigen helft, 1 op 1. Dat betekent dat je allemaal een tegenstander uitzoekt om de bal van te veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Dat wordt hard werken!

  Bij de D-jeugd speel je op een groot veld en ook met een groot doel. De bal is iets groter dan bij de F- en E-jeugd, namelijk maat 1 (hard) . Bij de D-jeugd mag je over het hele veld de bal proberen te veroveren. De coach mag je wel een opstelling mee geven, maar altijd gericht op het veroveren van de bal. Op de cirkel staan met je armen omhoog mag niet.

 • Goalcha (Achilles past dit meer en meer toe bij trainingen)

  Plezier op eigen niveau

  Met GOALCHA beleven kinderen samen plezier, kunnen ze op hun eigen niveau meedoen en krijgen ze de mogelijkheid zich op verschillende vlakken te ontwikkelen.

  Activiteiten

  Het doel is om zoveel mogelijk balcontacten te maken . Dit vergroot het bal gevoel en het zelfvertrouwen. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van oog-hand-coördinatie en andere individuele vaardigheden

  Zachte bal

  Bij GOALCHA draait het allemaal om de GOALCHA-bal. Een zachte bal met vele voordelen; geen angst voor de bal, makkelijk te vangen, makkelijk vast te pakken en het bevordert samenspel want stuiteren kan niet!

   

 • Binnen het NHV wordt al heel lang G-(Gehandicapten)handbal gespeeld. Inmiddels is dat uitgegroeid naar vele teams die iedere maand in toernooivorm tegen elkaar spelen. Er zijn Regionale Spelen en Special Olympics en er is zelfs een Nederlands Kampioenschap. Startende teams die nog niet beschikken over een volledig team, kunnen met andere teams worden gemengd, waardoor zij wel gewoon mee kunnen doen.

  Bij Achilles hebben we sinds jaren een Special Team. Zij trainen elke week, en doen mee aan toernooien. 

  Download de flyer

 • Dat handbal leuk is weten we allemaal. Maar handbal is ook bijzonder geschikt voor mensen met een fysieke handicap, die graag in teamverband willen sporten! Het Rolstoelhandbal neemt een behoorlijke vlucht, mede door het openstellen voor iedereen met of zonder handicap. Door het hele land zijn verenigingen die Rolstoelhandbal aanbieden. De teams spelen in competitie/toernooivorm eens per maand. Het Nederlands Rolstoelhandbalteam is al twee keer Europees Kampioen! 

  Bij Achilles hebben we een paar rolstoelen aangeschaft en in klein verband meegedaan met toernooien. Op dit moment ontbreekt het aan vrijwilligers en leden om dit verder te laten groeien. Daarom hebben we het vooralsnog gestopt. Totdat een beter moment zich aandient.

  Download spelregels

 • Spelregels leren kennen in een handomdraai

  Samen naar een fijn en veilig sportklimaat: dát is wat wij graag willen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het vergroten van de spelregelkennis bij de spelers en coaches. Om deze kennis te verbeteren, is ‘HandbalMasterz’ geïntroduceerd. Je oefent hier je spelregelkennis en sluit dit af met een examen. Na het behalen van je examen ontvang je een spelregelbewijs. Spelers en coaches die een goede kennis van de spelregels hebben, kunnen hiermee ook tijdens het spel voordeel behalen.

  Voor wie is Handbalmasterz
  De leden die de leeftijd hebben bereikt waarin zij overgaan naar de A-jeugdcategorie. Deze leden moeten het spelregelbewijs halen voor de start van de competitie.
  Voor het seizoen 2018-2019 geldt de verplichting voor iedereen die geboren is in 1998, 1999, 2000 en 2001. Een competitieseizoen begint op 1 september. Dat betekent dat je vóór deze datum in het bezit moet zijn van het Spelregelbewijs. Indien je na 1 september lid wordt van het NHV, dan krijg je tot 31 maart daaropvolgend de kans het Spelregelbewijs te halen.

  Daarnaast:

  • Iedereen die een scheidsrechtersopleiding wil volgen
  • Iedereen die coach is bij een C-jeugdteam of hoger
  • Iedereen die een trainersopleiding wil volgen

  Als je van club verandert en je hebt bij je "oude" club het Spelregelbewijs behaald, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Ook als je van club verandert kan je nieuwe club zien of je een Spelregelbewijs hebt.

  Aan de slag
  Moet je zelf het spelregelbewijs halen? Vraag dan eerst jouw inlogcode aan bij jouw vereniging en/of kijk bij het pictogram meer informatie.

  ga naar de website handbalmasterz

 • Handbal helden (ontwikkeld voor jongens,ook voor meisjes)

  Dit is handbal

  Hou jij van uitdagingen, kun je tegen een stootje? Vind je teamsporten leuk? Hou je van trucjes met een bal? En vind je het niet erg om flink te zweten? Dan is handbal de ideale sport voor jou. 

  Bij Achilles hebben we nog geen deelnemers. Heb je zin om met een groepje vrienden aan de slag ge gaan. Laat het ons weten.

 • Handbal FUN to PLAY

  Handbal is een dynamische sport. Het is snel, je moet handig en wendbaar zijn. Maar ook slim. Kracht is er ook voor nodig. Het is bovendien een echte teamsport. 

  Algemene informatie vind je op wiki  of handbal.nl